Muridan
Dinde Namazın Önemi

Dinde Namazın Önemi

Dinimiz İslâm en mükemmel bir dindir. Bundan sonra başka bir din gelmeyecektir. Allah tarafından ihtiyaca cevap vermek için zaman zaman gönderilmiş dinler bozulmuşlardır.

Onların asılları zamanımıza kadar gelememiştir. Ama İslâm öyle değildir. Orijinali bozulmamış, gayretli âlimler, emirlerini ve yasaklarını uygulayan dindar müslümanlar tarafından zamanımıza kadar olduğu gibi gelmiştir. Kıyamete kadar da böyle devam edecektir.

İnsanlar din ortaya koyamazlar, din icat edemezler. İlahî dinlerin kurucusu Hazreti Allah’tır. Peygamberler vasıtasıyla emir­lerini ve yasaklarını kullarına bildirir. Emirlerini yapan, haram­larından kaçınanları Cenâb-ı Allah cenneti ile müjdeler. Yapmayan­lar ise ilahî adalet tarafından cezaya çarptırılırlar. Bunun için­dir ki, bir kısımları cennete, bazıları da cehenneme giderler. Müminler böyle inanırlar. Buna inanmayanlar, oraya gidince bu haki­kati görürler. Pişman olurlar. Ama bu pişmanlık onlara bir fayda sağlamaz. İlahî dinler, yani Allah (c.c) tarafından gönderilen din­ler insanlığın hem dünya ve hem de âhiret saadetini temin ederler.

Bugünün insanı namaza pek önem vermiyor. Onun için de buna­lımdan kendini kurtaramamıştır. Nerede olursak olalım, namaz ile emredilmişizdir. Namaz için maddi temizlik yani abdest alınması gerekir. Ondan sonra kıbleye dönülür ve öylece namaz kılınır. Kıb­lenin tayin edilmesi imkânsız olan mekânlarda, dinî usule göre soru­ soracak kimse yoksa aklının erdiği tarafa doğru namaz kılınır.

Cenâb-ı Allah tarafından ilk defa hesaba çekileceğimiz şey namaz hakkında olacaktır. Peygamberimiz (s.a.s) bu hususta şöyle buyuruyorlar.

“Kişinin ilk defa sorguya çekileceği, namazı hakkında ola­caktır. Eğer kul namazının hesabını tam verirse felah bulur ve kurtulur. Eğer kul, namazının hesabını veremezse o kaybeder ve hüs­rana uğrar.”

Namaza gereken önemi vermeliyiz.

Top