Muridan

Dua ve Önemi 20.03.2015 Hutbe

Dua ibadetin özüdür. (Hadis-i Şerif Tirmizi Da’avat 1) Duasız olmasaydı Allah nazarında hiçbir değerimiz olmazdı.’’(Furkan:77)

Dua ve Önemi
İnsanın Allaha halini arz etmesi kul ile Allah arasında bir irtibattır.
Dua ibadetin özüdür. (Hadis-i Şerif Tirmizi Da’avat 1)
Duasız olmasaydı Allah nazarında hiçbir değerimiz olmazdı.’’(Furkan:77)
 “Bana dua edin,duanıza karşılık vereyim”(Mü’min-60)
Hadis-i şerifte Peygamberimiz (sav) buyuruyorlar ki ; “Sizler sağır ve uzaktaki birine değil her şeyi duyan, gören Allah’a dua ediyorsunuz.(Buhari Da’vaat 50,Tirmizi Da’vaat 58)
Gözyaşları içinde yapılan dualar müstecap olur, insanın ruhuna zindelik verir...
“Kullarım sana beni sorduğu zaman onlara ilet ki şüphesiz ben çok yakınım.Bana dua edince ,dua edenin duasına icabet ederim. O halde onlarda  benim davetime koşsunlar ve bana hakkıyla iman etsinlerki dosdoğru yolu bulmuş olsunlar.”(Bakara 186)
Rabbimiz seher vakti: ‘‘Yok mu dua eden duasını kabul edeyim. Yok mu benden affını isteyen onu af edeyim’’ buyurur. (B.Hadis Külliyatı: 5/9226)
Bana dua edin ki, size icabet edeyim. Bana dua etmeyi gururlarına yediremeyenler var ya onlar alçalmış ve hakir olarak cehenneme gireceklerdir.’’ (Hadis Ans:2/464)
Dua ile iç içe yaşayan mutlu ve sıkıntılardan azade olur.
Cennet hoşa gitmeyen şeylerle sarılmış, cehennem de şehvetlerle kuşatılmıştır. (Buhârî, Rikâk,)
Dua ile iç içe yaşayan mutlu ve sıkıntılardan azade olur.
Bir kimse kardeşine gıyabında dua ettiği zaman, başında görevli bir melek:  ‘Allah o kardeşin için istediğin şeyin aynısını sana da versin,’ diye dua eder”[ Ebu Davud, Vitr, 29 (No: 1534)] 

Top