Muridan

İbadet ve Sabır 25.04.2014 Hutbe

Yaradılışın amacı Allah´ı tanımak ve O´na (cc.) kullak etmektir. İbadet Allah´ın emirlerini yapmak ve nehiylerinden sakınmaktır.

İbadetler hem dinin emri hem de fıtratın gereğidir.

İbadetlere Allah´ın değil insanın ihtiyacı vardır.

Yaradılışın amacı Allah´ı tanımak ve O´na (cc.) kullak etmektir.

İbadet Allah´ın emirlerini yapmak ve nehiylerinden sakınmaktır.

"Ben cinleri ve insanları ancak bana ibadet etsinler diye yarattım."

"Ey iman edenler, sizi ve sizden öncekileri yaradan Rabbinize ibadet edin, umulur ki böylece korunmuş olursunuz."

"Muhakkak ki ben Rabbul Aleminim, benden başka ibadet edilecek bir ilah yoktur, bana kulluk et, beni anmak için namaz kıl ve sana yakiyn (ölüm) gelinceye kadar Rabbine ibadet et."

Bizler her gün beş vakit namazımızda " Yalnızca sana ibadet eder ve yalnızca senden yardım dileriz" diyerek ibadeti yalnızca Allah´a has kıldığımızı ilan ederiz.

İbadetler insanı güzel ahlak sahibi yapar, ruhunu yüceltir, gönlünü kötü duygu ve düşüncelerden arındırır, anlayışlı, disiplinli ve sorumluluk sahibi kılar.

"Ey Muhammed (as.) vahyedilen kitabı oku ve namaz kıl, çünkü namaz hayasızlıktan, kötülükten alıkoyar Allah´ı anmak elbette ibadetlerin en büyüğüdür. Allah yaptıklarınızı bilir."

Farz olmayan amelden gücünüz yettiğince yapın, çünkü amelin hayırlısı az da olsa devamlı olanıdır.

Ruhi ve insani olgunluğa ulaşabilmemiz için takva elbisemizi giyerek ihlas ile ibadete başlamalı, ihsan ile yapmalı ve sabırla devam etmeliyiz.

Allah sabredenlerle beraberdir, sabredenleri sever.

Peygamber Efendimiz (sav.) şöyle buyuruyor. "Sabır üçtür; musibetlere karşı sabır, ibadetlere devam etmede sabır ve günah işlememede sabır.

Allaha kul olmak ne güzel ibadettir. Nimetin özü ibadettir, İbadetin özü de duadır.

Öyleyse hutbemizi şu duamızla bitirelim: "Ey sabredenlerle beraber olan Allahım, bela ve musibetlere karşı tahammül etmek, ibadetlere devamlılık ve günaha düşmemek hususunda senden sabır ve sebat diliyoruz."

Top