Muridan

Temiz Olmak, Temiz Yaşamak, Temiz Ölmek 16.05.14 Hutbe

Bir hadislerinde Peygamber Efendimiz "Allah güzeldir, güzelliği sever, temizdir temizliği sever, evlerinizin çevresini temizleyin." buyurmuşlardır.

Hocamız hutbesinde maddi ve manevi temizliğin önemini hadislerle anlatıyor. Hutbenin sonunda, Manisa´nın Soma ilçesinde meydana gelen feci kaza ile ilgili açıklamalarda bulunuyor.

Bir hadislerinde Peygamber Efendimiz "Allah güzeldir, güzelliği sever, temizdir temizliği sever, evlerinizin çevresini temizleyin." buyurmuştur.

Başka bir hadisinde "Sizden biri bana gökten haber soruyor, halbuki tırnakları uzamış, pislik ve yemek kırıntıları dolmuştur." buyurmuş ve yine O (as.) "Benim yanıma dişleriniz sararmış ve ağzınız kokar vaziyette gelmeyiniz"  demiştir.

Peygamberimiz güzel giyinmeyi ve güzel kokular sürünmeyi önermişlerdir.

Ümmetime meşakket vereceğinden korkmamış olsaydım her namaz öncesi misvakla temizlenmelerini emrederdim." diyerek ağız ve diş sağlığına dikkat çekmişlerdir.

Başka bir hadislerinde "Saçı olan saçının bakımına özen göstersin." buyurmuşlardır.

Özel temizliklerimiz mutlaka yapılmalıdır. İki haftayı geçirmemelidir. Kırk günü geçirmek mezhebimize göre haramdır.

*******

Tedbir gibi akıl yoktur. Kader deyip kadere yüklenmenin bir manası yoktur. Soma ´da birçok insanın canı telef olmuştur.

Tekrar tekrar memleketimizin başı sağolsun, geride kalanlara Cenab-ı Allah sabrı cemil ihsan eylesin. Bu tür bela ve musibetlerden bizleri korusun.

Top