Muridan

Hidayette Olmak - Sulh ve Selamet 09.01.2015 Hutbe

Gerçek olan bir müslüman bir ağaca, bir hayvana bile zarar vermez, tabiat varlıklarına bile zarar vermez. İnancı ne olursa olsun böyle saldırılara islam hiç bir zaman musade etmez. Sabrımızı ve vakarımızı muhafaza edelim.

*Hidayet, her türlü sapıklıktan kurtularak dünya ve ahiret saadetini sağlayacak doğru yolu bulmaktır.
*Hidayette olup olmadığımız, Kur’an ve sünnet çizgisinde olup olmadığımızla ilgilidir. İslam’ın bu iki temel kaynağına uygun bir çizgide olanlar hidayette, bu çizginin dışında olanlar ise dalalettedir. Hidayetin iman ve amel olmak üzere iki boyutu vardır.
*“Eğer Senin Rabbin dileseydi, dünyada ne kadar insan varsa hepsi imana gelirdi. (Ama bunu irade etmedi). Şimdi sen mi, imana gelsinler diye insanları zorlayacaksın? Allah’ın izni olmadıkça hiç bir kimsenin iman etmesi mümkün değildir.”(Yunus, 10/99-100),
*“(Resulüm!) Sen dilediğin kimseyi hidayete / doğru yola eriştiremezsin, lâkin ancak Allah dilediğini hidayete / doğruya ulaştırır.”(Kasas, 28/56).
*“(Resulum!) Onları hidayete / hak yola getirmek senin görevin değil, lâkin Allah dilediğini hidayete / doğru yola getirir.”(Bakara, 2/272),
*“Bu müminler hâlâ öğrenmediler mi ki Allah dileseydi bütün insanları hidâyet eder, doğru yola koyardı.”(Rad, 13/31)
*Çaresiz sizleri biraz korku, biraz açlık, biraz maldan, candan ve ürünlerden eksiklik ile imtihan edeceğiz. Müjdele o sabırlıları. Bakara 155
*Abdullah b. Amr'dan dıyara nniı rivayet edilmiştir: Hz. Peygamber mü şöyle buyurdu:
"Müslüman, müslümanın dilinden ve elinden selamette olduğu kişidir. Muhacir ise Allah'ın yasakladığı şeyi terk eden kişidir.
*Gerçek olan bir müslüman bir ağaca, bir hayvana bile zarar vermez, tabiat varlıklarına bile zarar vermez. İnancı ne olursa olsun böyle saldırılara islam hiç bir zaman musade etmez. Sabrımızı ve vakarımızı muhafaza edelim.
*Elimizle dilimizle kalemimizle davranışımızla... çevremize asla zarar veremeyiz.
*Akibet, iyi netice, muttaki sahibi olanlar içindir.
*En ağır haklardan bir tanesi de müslümanın inanmayan kimselerle olan hakkıdır. Ahirette inanmayanlarla ve hayvanlarla olan hakların hesabı çok zor olacaktır.
*İslam sulh ve selamet dinidir.
Hz. Allah dünya ve ahirette yardımcımız olsun.

Top