Muridan

Ey Allâh´ın Kulları Kardeş Olunuz 20.08.2014

“Birbirinizi çekememezlik gibi kötü huylara kapılmayınız. Öfke ve hıncınızı birbirinizden çıkarmaya kalkmayınız. Birbirinizin ayıplarını araştırmayınız. Başkalarının konuştuklarına kulak kesilmeyiniz… Ey Allâh’ın kulları! Kardeş olunuz!” (Müslim, Birr, 30)

“Birbirinizi çekememezlik gibi kötü huylara kapılmayınız. Öfke ve hıncınızı birbirinizden çıkarmaya kalkmayınız. Birbirinizin ayıplarını araştırmayınız. Başkalarının konuştuklarına kulak kesilmeyiniz… Ey Allâh’ın kulları! Kardeş olunuz!” 
(Müslim, Birr, 30)
 
Ey Müslümanlar! Birbirinize buğz etmeyeniz,birbirinize hasad etmeyiniz,birbirinizden (yüz çevirip arkalaşarak) ayrılmayınız.Ey Allah"ın kulları! Birbirinizle kardeş olunuz.Bir müslümanın din kardeşini üç günden fazla bırakması (küs durması) helal değildir.
Buhari-Müslim)
 
Ebu Hurayre (r.a)"den rivayete göre Rasulullah (s.a.s) şöyle buyurmuştur:
Ey Müslümanlar!
Zandan (Delilsiz ithamdan) çekininiz! Çünkü zan sözlerin en yalanıdır.Birbirinizin eksikliğini görmeye ve işitmeye çalışmayınız! Özel ve mahrem hayatlarınızı da araştırmayınız! Bir de almayacağınız bir malı alıcıyı zarara sokmak için arttırmayınız! Birbirinize haset etmeyiniz! Birbirinize buğz etmeyiniz!Birbirinize arkanızı çevirip küsmeyiniz de, Ey Allah"ın kulları!Birbirinize kardeş olunuz!.
(Buhari-Müslim)

Top