Muridan

Lafza-i Celal Zikri

Bu kayıt 20.08.2014 tarihinde Nevşehir - Kozaklı da alınmıştır. Cenâb-ı Allah’ın yeryüzünde dolaşıp duran, faziletli, ilim meclislerini arayan melekleri vardır. Zikir meclisine uğradıkları zaman semaya kadar kanatlarıyla onları kuşatırlar.

Hadîs-i Şerîf’i, Müslim ve Hakîm tahriç etmişlerdir. Ebû Hureyre (r.a.)’den Resûlullah (s.a.v.)’ın şöyle dediği rivayet edilmiştir:
“Cenâb-ı Allah’ın yeryüzünde dolaşıp duran, faziletli, ilim meclislerini arayan melekleri vardır. Zikir meclisine uğradıkları zaman semaya kadar kanatlarıyla onları kuşatırlar. Resûlullah buyurdu ki: Cenâb-ı Allah (c.c.) onlara nereden geldiklerini sorar. Onlar da:
— Kullarının yanından geliyoruz, onlar seni tesbih ediyorlar, tekbir getiriyorlar, sana hamd ediyorlar, seni tehlil ediyorlar, senden istiyorlar ve senin azabından istiâze ediyorlar” derler. Cenâb-ı Allah, onların durumunu meleklerden çok iyi bildiği halde:
— Onlar benden ne istiyorlar? diye sorar. Onlar da:
— Cennetini istiyorlar, derler. Cenâb-ı Allah (c.c.):
— Cenneti görmüşler mi? buyurur. Onlar:
— Hayır ya Rabbi görmediler, derler. Cenâb-ı Allah:
— Ya görselerdi ne olurdu? buyurur. Cenabı Allah (c.c.), her şeyi çok iyi bildiği halde yine sorar:
— Bana neden sığınıyorlar? Onlar da:
— Cehennemden derler. Cenâb-ı Allah(c.c.):
— Cehennemi gördüler mi? diye sorar. Onlar da:
— Hayır, derler. Cenâb-ı Allah (c.c.):
— Onu görselerdi ne yaparlardı? der. Bundan sonra Cenâb-ı Allah şöyle buyurur:
— Şahit olunuz onları mağfiret ettim, benden istediklerini onlara verdim, benden istiâze ettiklerinden onları kurtardım. Bunun üzerine melekler:
— Ey Rabbimiz! Onlardan olmadığı halde hatâen onlarla beraber oturan bir kul vardı içlerinde (onu da mı affettin?),derler.
 
Cenâb-ı Allah (c.c.):
— Onu da affettim. Onlar öyle bir kavimdir ki, onlarla beraber oturup kalkanlar bile cehennemlik olmazlar, buyurdu.”

Top