Muridan

Kim Rabbi ile Konuşmak İstiyorsa Kuran Okusun 12-3-2014

Enes (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) şöyle buyurdular: Biriniz Rabbiyle konuşmak istiyorsa Kur'an okusun. Camiüssağir-360

Cenab-ı Allah “Bana gidecek bir vesile arayınız.” buyuruyor.
Sıddıklarla beraber olunuz. Sıddıklarla beraber olanlar onlarla haşrolunacaklardır.
Mü`min, her hali ile mü`mine faydalı olandır. 
Müslüman, karşısındakilerin elinden ve dilinden garantide oldukları kişidir.
Hayır yolları çoktur, ama yapan azdır.
Allah katında hiç bir şey zayi olmaz. 
Mü`min konuştuğunda kırıcı olmamalı, insanlara faydalı olmalıdır.
Kuran okuyanlarına şefaat eder. Bakara Suresi ve Âli İmran Sureleri okuyan kimseler için ben şefaat edeceğim diye yarışacaklardır.
Kuran okuyalım, okutalım, çocuklarımıza öğretelim, teşvik edelim. Siz Allah`ın dinine ne kadar yardımcı olursanız Allah ta size yardım eder, ayaklarınızı sağlamlaştırır.
Münafık, namaz kıldığında gösteriş yapar. Allah'ı çok az zikreder. İbadetinde gösterişten uzak durmaz. (Nisa,142)
Münafıklığı Hz. Peygamber şöyle özetliyor: 'Dört özellik kimde bulunursa tam katışıksız münafıktır. Kendisine emanet verildiği zaman ihanet eder, konuştuğu zaman yalan söyler, söz verdiğinde sözünde durmaz, birine düşman olduğunda ilkesiz davranır.'
Bu müessese günde size yüz defa tövbe etmeyi telkin etti mi, etti. Günlük dersinizi yapın. Abad olursunuz. Hepimizin hatası oluyor, tövbe edelim. 
Günlük derslerimizi ihmal etmeyelim, söz verdik, günde yüz defa tövbe edeceğim Rabbim, dedik. Sözümüzü tutalım, sünnettir. “Ben, bir peygamber olarak yetmiş defa ( diğer rivayete göre yüz defa) tövbe ediyorum.” buyuran peygamberin izinden ayrılmayalım.
İnsanlar tövbe istiğfar edici olurlarsa Cenab-ı Allah onlara azap edici değildir.
Peygamberimiz bizi uyarıyor, “Ben, benden sonra kadınlardan daha büyük bir fitne bırakmadım.”  Burada kadınlara hakaret yoktur, ikaz vardır. Bu kadınlar islam yolunda olmayan kadınlardır. Namaz kılan, taatinde olanlar değildir.
Şeytan ağzını açarak insanın kalbini, bir lokmada yutacak gibi, adeta kedinin fareyi beklemesinden daha dikkatle bekler. Dikkat etmemiz gerekiyor. Cenab-ı Allahı, kul zikrettiği zaman şeytan oradan suratla kaçar. Zikretmeyen kişinin kalbinden maneviyatı, nuru alır. Kontrolünü ele geçirir.
Derviş Yunus söyler sözü 
Yaş dolmuştur iki gözü 
Bilmeyen ne bilsin bizi 
Bilenlere selam olsun…
Tasavvuf yolundaki eğitim metodundan bir geçelim, lüfu ilahiye erelim, Rabbimiz ` kulum` desin. Yolumuzun mensupları “Bizim Yunus.” desin.
 
“Bir pirin eteğin tuttum
"Ara beni" deyip gittim
Nice yüzbin günah ettim
Her biri de bir dağa benzer… “
buyurmuş Yunus Emre. Onların yolundan, sıratı müştekimden ayrılmayalım. Kurtuluşa erenlerden olalım.
“Erkek olalım, kadın olalım, Allahı zikredelim.”
Cenab-ı Mevla bu yolun bağlılarından, müntesiplerinden kılsın, tard edilmişlerinden, kovulmuşlarından eylemesin. Mekanlarınızı cennet eylesin. Zikir bahçeleri de bir cennet bahçesidir. 
Rabbimiz her türlü belalardan musibetlerden muhafaza buyursun. Hastalarımıza şifa, dertlilerimize devalar nasip eylesin. Her türlü hayr üzere olan muradlarımızı kabul eyle Ya Rabbi. 
 

Top